Odstraňování zeleně a mechů z fasád

Jestliže je Váš dům nebo nemovitost v lokalitě v blízkosti lesa, nebo v útulném údolí s dostatkem stínu a nedostatkem slunce, kde se má tendenci držet vlhkost, je možné že se do okolní zeleně postupně začleňuje. Po severní straně zdiva se může začít plazit organická zeleň.

Na střeše nebo u paty domů se objevuje mech a pokud objekt dlouho nenavštěvujete, rozrůstá se nekontrolovaně po fasádě. Oškrábat ho nemusí být úplně dostačující. Je třeba se zbavit neviditelných spór, odstranit mech z fasády profesionálně za pomoci tlaku a vysoké teploty. Tímto strojovým čištěním se účinně a na dlouho zbavíte postižení domu mechem a zelení. Je to mnohem rychlejší a méně namáhavý proces než ruční odstraňování zeleně a mechu z fasády, strojovým čištěním ušetříte svuj čas a tím jej můžete směnit za lepší hodnotu.

Odstraněním zeleně z fasády zahájíte první krok k záchraně objektu, který postupně chátral obklopen přírodou. Zbavíte se následků této zanedbanosti efektivně a na dlouho. Vsechny organické zbytky jsou zpláchnuty do odpadu, porézní materiál na zdích a fasádě je opravdu do hloubky vyčištěn a dezinfikován pomocí vysokého tepla spolu s tlakem vynese i mikročástice hub.

Je pak dál možné aplikovat ochranné nátěry a impregnaci a zachránit svůj dům před chátráním.